Pages

Sunday 31 January 2016

Regent Park

Bugün Toronto'nun en fakir bölgelerinden biri olan Regent Park'ta evsizler ve ihtiyaç sahipleri için öğle yemeği servisi yaptık. Misafirler gelip oturdular, biz de restoranlardaki gibi servis yaptık.

Resimdeki bayan Duru'yu görünce kendi de bir hediye vermek istediğini söylemiş. Yanına gittiğimizde gördüğünüz bu güzel battaniyeyi Duru'ya hediye etti. Belki bunu soğuktan korunmak için kullanıyordu, belki de yastık yapıyordu. Kendileri yardıma muhtaç durumda oldukları halde hala hediye vermeleri bizim için büyük bir ders oldu.

Bir çok misafir yemeğin bir kısmını yiyip kalanı poşete koydu. Ekmekleri sarıp ceplerinde götürenler gördük. Belki de bütün gün yiyecekleri burdaki bir tabak yemekti, belki de bir hafta daha sıcak yemek bulamayacaklar.

 Allah başta bu işi bir seneden uzun zamandır organize eden Müslim Welfare Centre'dan, Kanada'daki yardım vakfımız Northern Lights'tan, gönüllü olarak pazar sabahı erken kalkıp ne iş olsa yapan Nile Academy'deki kardeşlerimizden razı olsun.

Durmak yok yola devam. 10 gün sonra Nil Akademi Kız lisesi Senegal'deki öğrencilere yardım götürüyor. Bu dönem Nil akademi Erkek lisesi Haiti'deki yetimlere yardım götürecek. Daha yapacak çok iş var. Dualarınızı eksik etmeyin.

1 comment: